GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

A gumiabroncsra vonatkozó előírások

A gumiabroncsra vonatkozó előírások

Ezek alapján, a járművekre felszerelt abroncsok terhelési- és sebességindexének valamint méretének meg kell felelnie a gyártó által megadott adatoknak. Az előírtaknál alacsonyabb súly- és sebesség indexszel rendelkező abroncsokat tilos felszerelni, de a magasabb súly- és sebesség indexű gumik használata megengedett.
Téli gumiból olyat is fel lehet szerelni, amely sebességhatára nem éri el az eredetileg megadott értéket. Ilyen esetben az utazási sebességet a kisebb értéknek megfelelően kell megválasztani és a vezetőtérben el kell helyezni egy feliratot, ami az abroncs megengedett legnagyobb sebességét jelzi.
Az azonos tengelyeken lévő kerekekre azonos méretű, mintázatú, márkájú, sebesség- és súlyindexű abroncsokat lehet csak szerelni. Ez alól kivétel az ideiglenesen alkalmazott pótkerék.
Az autóra felszerelt gumiabroncsok szerkezetének minden tengelyen egyeznie kell. 
Tilos olyan abronccsal közlekedni, amelyen a bordák közötti horgonyokat után vágással mélyítették.
Tilos a szöges gumiabroncsok használata.
Kizárólag olyan gumiabroncs használata engedélyezett, amelynek a mintázati mélysége a teljes futófelületen eléri a 75 centimétert meg nem haladó gumik esetén az 1,6 millimétert, a 75 centimétert meghaladó átmérőjű abroncsok esetében pedig a 3 millimétert.
A kopás mértékének megállapítását segítik az abroncsok mintázati árkaiban elhelyezett kopásjelzők. Ezek magassága 1,6 milliméter, helyüket a vállrészen elhelyezett nyilak és a TWI felirat jelöli.
A biztonságos közlekedés érdekében nem érdemes megvárni, amíg a gumik teljesen elkopnak. A nyári abroncsokat érdemes a 2,5-3 milliméteres profilmélység elérése után lecserélni, a téli gumikat pedig 4 milliméteres profilmélység alatt. 
A rendelkezések arra is kitérnek, hogy a vezetők elindulás előtt kötelesek leellenőrizni az abroncsaik állapotát. Indulás előtt mind a négy keréken ellenőrizni kell a futófelületi kopást, az esetleges sérüléseket, repedéseket, szakadásokat, dudorokat és idegen tárgyakat, valamit a guminyomást. A gumi légnyomását minden nap szemrevételezéssel kell megvizsgálni, illetve hetente méréssel, mert a szabályok értelmében a guminyomásnak minden esetben be kell tartania a megadott értékeket.

További hírek