GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

Az Uniós abroncscímke célja

Az Uniós abroncscímke célja

Az intézkedésnek három fontos célja van: segíti a fogyasztóknak a megfelelő abroncs kiválasztásában, javítja a közlekedés biztonságát és csökkenti az gumikhoz kötődő környezeti terhelést.
A 2012. július 1. után gyártott, és az Európai Unió bármely tagállamában értékesíteni kívánt minden személygépkocsi, 4x4-es, SUV, kisteherautó és teherautó gumiabroncsnak rendelkeznie kell a szabványos abroncscímkével. A címke három teljesítményértékről ad felvilágosítást: a nedves felületen történő fékezésről, az üzemanyag felhasználásról és a menetzajról.
A címke formája és színei hasonlítanak a háztartási gépeknél, autóknál és lakásoknál is használatos energiacímkékhez. Ez nem véletlen. A brüsszeli jogalkotók ezzel szeretnék felhívni a társadalom figyelmét egy eddig elhanyagolt szempontra, az abroncsok energiahatékonyságára. Azaz a gumiabroncsok üzemanyag-fogyasztásában játszott szerepére és az ebből adódó CO2-kibocsátásra.
A címkének hála az autósok sokkal könnyebben tudnak üzemanyag-felhasználás szempontjából hatékony, jó osztályzatokkal rendelkező gumiabroncsokat vásárolni. Ennek két előnye is van. Egyrészt a tulajdonosok üzemanyagot takaríthatnak meg, másrészt pedig csökkenthetjük az üvegházhatású gázok kibocsátását. 
Az abroncscímke bevezetése mellett szólt még egy szempont: a biztonság és életminőség. Az egységes európai abroncscímke megmutatja, hogy milyen az adott gumik nedves burkolaton történő fékezőképessége és a külső menetzaja, amely tulajdonságok az életminőséghez és a biztonsághoz szorosan kapcsolódnak.
Az abroncscímkékkel tehát a fogyasztók több információt tudhatnak meg a gumikról. Ezáltal nem csak a márka és az ár tekintetében tudják őket összehasonlítani, hanem más, lényeges szempont alapján is. Így a vásárlás sokkal megalapozottabb és önállóbb lehet.

További hírek