GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

Continental gumi abroncs nyomás felügyelő rendszere okostelefonokra

Continental gumi abroncs nyomás felügyelő rendszere okostelefonokra

A Continental gumi abroncsnyomás felügyelő rendszere hamarosan az okostelefonokra is képes lesz jelentést küldeni. A rendszer minden esetben informálja a gépjármű tulajdonosát arról, ha gumi abroncsaiban a nyomás az előírt értéktől eltér. A rendszer elsődleges célja, hogy növelje a közlekedésben résztvevők biztonságát és segítsen az optimális üzemanyag-fogyasztás elérésében.A közlekedés még biztonságosabb, a gépjármű üzemeltetése pedig még gazdaságosabb lesz a jövőben, a Continental legújabb fejlesztésének köszönhetően, amely közvetlenül az okostelefonokra küld jelentést a gumi abroncsok nyomásértékéről. A gépjármű elektronikája wireless útján képes lesz csatlakozni a tulajdonos mobiltelefonjához, így lehetővé válik a rendkívül gyors adatcsere és kommunikáció. A Continental Interior Üzletágának "Filling Assistant" rendszere minden gumi abroncs esetében pontosan meghatározza a szükséges nyomásértéket. Így a megfelelő nyomásérték a gumi abroncsokban még akkor is pontosan beállíthatóvá válik, ha a töltőállomáson a készülék nem megbízhatóan működik. Ráadásul a telefon egy rövid hang és fényjelzést ad, ha a gumi abroncs nyomása eléri a megfelelő értéket. A rendszer működésének alapvető technikai feltétele, hogy a gépjármű rendelkezzen gumi abroncsnyomás felügyelő rendszerrel, valamint egy olyan gyári szerelésű elektronikus egységgel, amely képes a wireless kommunikációra. További fontos elem, hogy a gépjárművet olyan gumi abroncsokkal szereljék, amelyeket megfelelő érzékelőkkel láttak el. A "Filling Assistant" rendszerrel gyárilag szerelt új gépjárművek első generációját 2013-ra várják.
"Ez a gyors és egyszerűen kezelhető rendszer nem csak felhasználóbarát, de jelentősen növeli a biztonságot és a gazdaságosságot," örömmel kommentálja Dr. Burkhard Wies, a Continental személyabroncs fejlesztési részlegének vezetője. "A vezető azonnal értesül a fokozatos nyomásvesztésről, ha például egy szög vagy más éles tárgy okoz sérülést, vagy esetleg a szelep meghibásodik. Mindezek mellett ez a rendszer a környezetterhelés csökkentése szempontjából is rendkívül hasznos, ugyanis a helyes nyomásérték optimális gördülési ellenállást, ezáltal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást eredményez."
"A "Filling Assistant" rendszer egy újabb remek példa arra, hogyan szerezzünk gyorsan és egyszerűen információt a kültéri eseményekről," teszi hozzá Andreas Wolf, a Continental Felépítmény és Biztonság részlegvezetője az Interior Üzletágnál. "A jövőben a fentieken túlmenően számos új és hasznos funkció kerül kifejlesztésre, melyek a gépjármű különböző elemeivel és rendszereivel szoros együttműködésben garantálják majd a még magasabb kényelmet, a nagyobb biztonságot és a növelt gazdaságosságot." A Continental 2013-tól kezdi meg azoknak a gumi abroncsoknak a tömeggyártását, melyeket futófelület alá integrált közvetlen információszolgáltatásra képes adatgyűjtő szenzorokkal látnak el. Ez a megoldás sokkal hatékonyabb és megbízhatóbb, mint a szelepekbe épített érzékelők, ráadásul kevésbé sérülékenyek. Ez a fejlesztés lesz az intelligens gumi abroncsok korának kezdete.

forrás: continental.hu

További hírek