GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

Gumi eladási csúcs a Hankook-nál

Gumi eladási csúcs a Hankook-nál

A nyersanyagok drágulása ellenére is rekorderedménnyel zárta a tavalyi évet a magyarországi teleppel is rendelkező Hankook Tire, mely a világ hetedik legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő gumiabroncs gyártója.
A 2011-es pénzügyi évben a Hankook Tire vállalat globális forgalma elérte a 6484 milliárd koreai wont (5,85 milliárd USD), az üzemi eredménye pedig az 566,3 milliárd koreai wont (511 millió USD), így a dél-koreai konszern ismét kétszámjegyű rekordnövekedéssel teljesítette a 2011 elején kitűzött célját: az előző év azonos időszakához képest 20,9 százalékkal növelte globális értékesítésből származó bevételét, miközben a vállalat üzemi eredménye kismértékben csökkent az importált nyersanyagok árának drasztikus emelkedése miatt.
A gazdasági visszaesés ellenére a Hankook Tire gumi gyártó cég továbbra is növekedett a fejlett országok piacán, ami Európában 41 százalékot, Észak-Amerikában 34 százalékot jelent. Ezt követte a délkelet-ázsiai és csendes-óceáni térség, valamint Latin Amerika 20 százalékos növekedése.
Tovább növekedett a kereslet a Hankook nagy teljesítményű (UHP) gumi abroncsai iránt, ami döntő szerepet játszott a prémium gumi abroncsok piacán való egyre gyorsuló ütemű növekedésben. Ehhez jelentősen hozzájárult a gyári szerelésű gumi abroncsok portfóliójának növekedése, amely megbízhatóan jelzi a márkaérték erősödését és a fogyasztók bizalmát a Hankook gumiabroncs minősége iránt.
A növekedés az európai piacon volt a legjelentősebb, a nagy teljesítményű gumi abroncsok értékesítése 59 százalékosra nőtt. Ezen termékek észak-amerikai és ázsiai–csendes-óceáni értékesítése 27, illetve 15 százalékkal emelkedett. A gyári szerelésű gumi abroncsok (OE) – amelyeket az autógyártókhoz közvetlenül szállítanak gyári szerelésre – növekedése szintén erőteljes, 52 százalékos eredményt ért el, az így leszállított nagy teljesítményű gumi abroncsok (UHP) értékesítése majdnem duplájára, egész pontosan 92 százalékkal nőtt az előző évihez képest.
– A bizonytalan globális gazdasági helyzet és a nyersanyagárak drasztikus emelkedése ellenére továbbra is képesek voltunk nem várt mértékben növekedni 2011-ben. Mindez annak köszönhető, hogy termékeink maximális minőségére és technológiájára helyeztük a hangsúlyt – kommentálta az eredményeket Seung Hwa Suh, a Hankook Tire elnök-vezérigazgatója. – Továbbra is a legjobb termékeket és szolgáltatásokat fogjuk biztosítani, miközben folytatjuk a fenntartható vállalati kultúra kiépítését annak érdekében, hogy megerősítsük a Hankook Tire vezető globális vállalat pozícióját – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.
A VW konszernnek is beszállító Hankook magyarországi gyárának új – 56 ezer négyzetméteres – üzemrészében is teljes kapacitással és három műszakban termelnek: Rácalmáson naponta 34 ezer abroncs készül, ami évente 12 millió darabot jelent. A dél-korai konszern első európai bázisának építését négy éve, a másodikat két éve kezdték meg: az októbertől üzemelő 230 millió eurós beruházással 700 új munkahely létesült. A Hankook Tire 550 millió eurós magyarországi beruházásának köszönhetően Rácalmáson jelenleg 2 ezer embert foglalkoztatnak.

FORRÁS: www.nol.hu

További hírek