GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

Környezetbarát gyárból környezetbarát gumi

Környezetbarát gyárból környezetbarát gumi

Az elhasználódott gumik ebben az esetben a hulladékgyűjtők helyett egy speciális üzembe kerülnek, ahol felújítják őket és ezáltal ismét használhatóvá válnak. Az aprólékosan kidolgozott, bonyolult folyamat végén egy 600 ezer kilométert megélt gumiabroncs képes lehet további 200 ezer kilométert megtenni. Ezt korábban már egy dániai kamionos is bebizonyította, aki pontosan ennyi utat tett meg az újrafutózott Bridgestone abroncsain.
Az abroncsok újra futózásával nyert energia megtakarítás elérheti a 75%-ot is. A folyamat során olajból is csak 26 literre van szükség, az új abroncsok előállításához használt 83 liter helyett, hiszen csak a gumi külső rétegét kell újraalkotni a teljes gyártás helyett. Ez összesen 35%-kal kisebb kilométerköltséget jelent, és a használt gumik előtt álló kétféle sors, a szemétdomb vagy felújítás közül tagadhatatlanul ez jelenti a kisebb környezeti terhelést. A számok alapján az újra futózás technológiailag jó dolog, és emellett még új munkahelyeket is termel.
Hazánkban Mezőszilason került átadásra egy futózó műhely, ahol évi 10 ezer gumiabroncsot fognak előállítani. A 2 millió eurós beruházás nemzetközi mércével mérve is elismerésre méltó. A gyár márciusi indulása óta már 2500 darab futózott teherautó abroncsot állított elő. A tervek szerint a 2014-es évtől pedig már évi 10 ezer darab gumit lesz képes előállítani ezzel a technológiával. Az üzem egyébként 980 négyzetméteren terül el és 10 ember dolgozik benne. A folyamatban a 2008-ban a világ legnagyobb futózó vállalatával, a Bandaggal egyesült Bridgestone nem csak közvetett módon óvja a környezetet. A gyárépületet a geotermikus hőenergia felhasználásában jelentős tapasztalattal bíró 5-Let Kft.- vel közreműködve, rendkívül rövid idő alatt húzták fel. A gyors építkezésben nagyban közrejátszott az, hogy a Közép-Európában egyedülálló, radiális földszonda-telepítő berendezésnek, amellyel a cég gazdaságosabban, jobb hatásfokon, és lényegesen kisebb környezeti rombolással képes telepíteni a geotermikus hőszivattyút.

További hírek