GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

Mi a fontos a téli gumik kiválasztásánál Magyarországon?

Mi a fontos a téli gumik kiválasztásánál Magyarországon?

Télen az utakat tisztító gépek hamar ellátják feladataikat és az autósok legtöbbször már csak a latyakos, vizes útfelületekkel találkoznak. Érdemes ezt az adatot figyelembe venni akkor is, amikor a téli gumikat választjuk ki. 
A téli és nyári gumik közötti különbségek nem csak a mintázatokban, hanem a gumikeverékekben is megfigyelhető. A téli gumik jóval puhábbak a nyáriaknál, így alacsony hőmérséklet mellett is könnyebben fel tudják venni az útfelületek formáját ezzel nagyobb tapadást biztosítva. A keményebb keverék nyári gumik ezzel szemben hideg időben csak tovább merevednek és ezzel jelentősen csökkentik tapadásukat is.
Teljesen száraz körülmények között a legideálisabb választás télen is egy teljesen sima felületű, rendkívül puha gumikeverék viselkedne a legideálisabban a kanyarokban, gyorsításnál és fékezésnél is. Az ilyen abroncsok viszont teljesen használhatatlanok lennének a hétköznapokon, mivel vizes és havas, jeges úton ezek a lehető legveszélyesebbek lennének. Arra a hétköznapi közlekedés során mindenki mindig az aktuális időjárásnak megfelelő abroncsokat szerelje fel, ezért kompromisszumokat kell kötni, de azt fontos tudni, hogy milyen tulajdonságokat érdemes ilyenkor előtérbe helyezni.
Hazánkban a téli gumik egyik legfontosabb jellemzője, hogy hogyan viselkednek vizes útfelületen. Ez persze nem azt jelenti, hogy havas, jeges vagy száraz felületen kevésbé kell helytállnia a gumiknak, de a legújabb technológiáknak köszönhetően már megvalósítható, hogy az abroncsok a szokatlan téli időjárási viszonyok mellett is megfelelően viselkedjenek. 
A belga Unirolyal az a gyártó, akit a vizes felületekre szánt abroncsok egyik szakértőjének nevezhetünk. Ezen tulajdonságait a független teszteken elért kiemelkedő helyezései is alátámasztják. A cég idén mutatta be legújabb MS Plus 77 téli gumiabroncsát, amelyet 52 méretben gyártanak. Ahogyan valamennyi Unirolyal abroncs esetében, úgy az MS Plus 77-nél is a vizes tulajdonságok voltak előtérben a fejlesztés alatt. Az abroncs még rendkívül alacsony hőmérséklet esetén is ideálisan puha marad - hála az optimalizált szilika tartalomnak – és így minden esetben a megfelelő tapadó felület érintkezhet a talajjal. A havas felületen való kiváló tapadást a lamellás kialakítás biztosítja. A gumiprofil terhelésre szétnyílik, és tulajdonképpen belekapaszkodik a hóba vagy az alatta lévő aszfaltba.
A Magyarországon jellemző téli időjárási körülmények között az abroncsok vízkiszorító képessége lesz döntő. Az MS Plus 77 abroncsok V alakú mintázatának segítségével másodpercenként 25 liter vizet képesek kiszorítani a gumik alól 80 km/h sebesség mellett. A kiszorult vizet az abroncs szélein lévő blokkok „pótolják”. Ezek biztosítják az optimális tapadást fékezés, gyorsítás és kanyarodás közben is. Az új fejlesztésnek hála a fékút 2%-kal lerövidül és 5%-kal csökkenhet a vizenfutás esélye is

További hírek