GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

Michelin nyárigumi teszt

Michelin nyárigumi teszt A Michelin nyárigumi teszt is igazolta, ez a környezetbarát abroncs a tapadás terén is kiválóan teljesít. A cég célja ennek az abroncsnak a kifejlesztésével az volt, hogy egy olyan nyárigumit adjon a világ számára, amely egyben rengeteg energiát takarít meg, környezetbarát, és mégis kiválóan teljesít a teljesít a nedves és száraz felületeken egyaránt. A terméket több európai és távol-keleti autógyár is használja első szerelésként, például a Toyota és Ford.

A Michelin Energy Saver technológiai ismertetője
Az alacsony üzemanyag fogyasztás kulcsa a gumiabroncsok esetében a minél alacsonyabb gördülési ellenállás elérése. Az Energy Saver típusnál a Michelin mérnökei egy különleges, vegyületeket tartalmazó gumikeverékkel és a számítógéppel tervezett aszimmetrikus futófelületi mintázattal érték el az átlagostól jóval alacsonyabb gördülési ellenállást.
Az igazán nehéz feladat az alacsony gördülési ellenállás mellé egy remek tapadást kialakítani, de a Michelin mérnökeinek sikerült a különböző adalékanyagokkal és a blokkok, barázdák átalakításával lehetetlent megoldaniuk. Az abroncs kitűnő gyorsító és fékező erők átadására képes, és a remek száraz tapadás mellett a hosszirányú barázdáknak és az oldalsó kisebb bevágásoknak köszönhetően kiváló lett a nedves tapadás, valamint csökkent az aquaplaning előfordulásának esélye. A Michelin állítja, hogy ez a modell akár 3 – 4 méterrel rövidebb féktávon áll meg, mint a versenytársak hasonló típusú modelljei. Egy biztos, hogy a Michelin nyárigumi teszt során is kiderült, hogy az abroncs féktávja nagyon rövid mind száraz, mind pedig nedves felületeken.
A Michelin mérettől függően 40 ezer, illetve 50 ezer mérföldes futásteljesítmény garanciát nyújt erre az abroncsára.

A Michelin nyárigumi teszt legfontosabb megállapításai
Előnyök:
-Kiváló tapadás mind a száraz, mind pedig a nedves útfelületeken.
-Magabiztos kormányzási érzés minden körülmények között.
-Rendkívül tartós gumiabroncs, magas futásteljesítménnyel.
Hátrányok:
-A gördülési zajszint lehetne alacsonyabb.
-És a menetkomforton is javíthatna még a cég.
Összességében a Michelin nyárigumi teszt többségében pozitív értékeléseket érdemelt, ami mint speciális célzattal készült abroncstól nem rossz eredmény. Az üzemanyag takarékosság terén remekül teljesít, környezetbarát abroncs mivel használatával kevés CO2 kerül a levegőbe, hosszú futásteljesítménye miatt rendkívül költséghatékony, ráadásul kiváló vonóerő és fékerő átadásra képes.
A Michelin nyárigumi teszt másik megfigyelése viszont, hogy az út egyenetlenségeit ez az abroncs jobban átadja a karosszériának, emiatt az utas komfort nem olyan jó, és ezzel összefüggésben viszonylag magas a zajszint is. Emiatt az abroncsot a középmezőnybe soroljuk, de ha valaki kifejezetten üzemanyag takarékos és környezetbarát nyárigumit szeretne, akkor az Energy Saver kiváló választás lehet.
További hírek