GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

Mikor kell téli gumira váltani?

Mikor kell téli gumira váltani?

Mikor kell téli gumira váltani?A meleg nyári hónapok után gyakran kerül szóba a gépjármű télre történő felkészítése. Ilyenkor érdemes átnézetni az autó egyes rendszereit, valamint a téli gumi időben történő felszereléséről is gondoskodni kell. A kezdő és talán még a tapasztalt autósok körében is gyakran felmerülő kérdés, hogy mikor kell a téli gumit felrakni.

A legtöbben ismerik a hét fokos szabályt, de ez még korántsem jelenti azt, hogy kizárólag a hőmérő higanyszála alapján döntsünk a kérdésben. Mire gondolunk pontosan? Előfordulhat, hogy csak kora reggel és este van az autó használatban, s ilyenkor bizony már hidegebb van, mint a nappalokon. Nem mindegy az sem, hogy milyen környéken kerül az autó használatra, ugyanis a hegyvidék hőmérséklet szempontjából hűvösebbnek bizonyul, s korábban aktuálissá válhat a gumicsere.

Mikor kell a téli gumit felrakni?


Amint beköszönt az ősz, gyakran hallani a szakemberektől, hogy a hőmérséklet hét fok alá süllyedésekor már érdemes a téli abroncsot használni. Természetesen az első hideg reggelen még nem kell cserélni, ugyanis a hőmérséklet ingadozása ősszel nem ritka.

Amint azonban tartósan hét fok alá kúszik a hőmérő higanyszála, akkor már nélkülözhetetlen a gumicsere. Fontos tudni, hogy már csak azért sem célszerű ezt korábban megtenni, mert a nappali meleg aszfalton bizony igen gyorsan elkezd kopni a téli gumi. További hátrány, hogy melegben nagyobb a menetzaja, sőt, a fogyasztás terén is plusz kiadásokra lehet számítani.

Célszerű az időjárás előrejelzést figyelni, és amint várhatóan tényleg csökken a hőmérséklet, akkor még időben felkereshetjük a szervizt. S hogy mikor kell a téli gumit felrakni? Szeptemberben még biztosan nem lesz rá szükség, de a novemberi fagyok és ködös reggelek alkalmával már nem érdemes téli gumi nélkül útnak indulni.

Miben más a téli változat, mint a nyári?


Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az időjárásnak és persze a hónapnak megfelelően megválasztott autógumival már nagyon sokat lehet tenni a biztonságos közlekedés érdekében. A téli gumi mind anyagösszetételét, mint felületi kialakítását illetően eltérő jellemzőkkel bír, mint a nyári változat. A magasabb szilika tartalom gondoskodik arról, hogy a gumi ne váljon merevvé a hidegben és biztosítani tudja a megfelelő úttartást. Az optimális teljesítmény azonban nem csak a választottautógumi márkán múlik, hanem azon is, milyen profilmélységgel rendelkezik a felszerelt gumi.A téli verzió esetében már a kritikus 4 mm felé közeledve célszerű lecserélni a korábban használt szettet, ez ugyanis már nem teszi lehetővé a biztonságos közlekedést. Nem csak a féktávolság nőhet meg jelentősen, de a menetstabilitás, az autó kanyarban történő viselkedése is kárát láthatják a kopott gumiknak. Ha nehezen igazodik el a különféle márkák előnyeit és hátrányait illetően, akkor érdemes az aktuális autógumi teszteket olvasgatni, melyek pontos és hiteles információkkal rendelkeznek az egyes gyártók téli gumi fajtáit illetően.

Téli közlekedés zökkenőmentesen


A téli hónapokban fokozott figyelmet érdemes fordítani a gépjármű állapotára, hiszen a latyak, a hó, a felsózott utak és persze a mínuszok igencsak próbára tehetik az autó állapotát. A biztonságos közlekedés érdekében érdemes tisztában lenni azzal, hogy mikor kell a téli gumit felrakni, de természetesen egyéb területek is körültekintést igényelnek.

Az alváz rendszeres mosásával megelőzhető az idő előtti rozsdásodás. A fagyálló ablaklemosó éppen úgy nélkülözhetetlen, mint a jégoldó spray, vagy a jégkaparó, mely utóbbiak a reggeli indulásnál bizony jó szolgálatot tesznek. A gépjármű állapotára való odafigyelés legalább olyan lényeges, mint az időjárásnak megfelelő gumik használata. Ezek a vezetői tapasztalattal együtt járulnak hozzá ahhoz, hogy minden nap biztonságban megérkezhessen az úti célhoz.
További hírek