GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

Mit célszerű az autóban tartani a téli szezonban?

Mit célszerű az autóban tartani a téli szezonban?

Ez legfőképpen akkor válik fontossá, ha a környező országok valamelyikébe tervezünk nagy utazást, ugyanis ezekben az országokban lényegesen szigorúbbak a téli autózási szabályok.
Ha külföldre utazunk, mindig legyen nálunk hólánc. Ez hazánkban nem kötelező kellék a téli időszakban, de nagy havazásokkor bizonyos útszakaszokon táblával megjelölve kötelezővé tehetik. Amennyiben újonnan vásároltuk a hóláncot, akkor még nem éles helyzetben próbáljuk ki annak felszerelését, ezzel begyakoroljuk és meg i győződhetünk annak a helyes működéséről.

További fontos használati tárgyak télen

Elengedhetetlenül fontos télen, hogy minden irányban tökéletesen kilássunk az autóból, ezért mindig legyen az autóban jégkaparó, és extraként a jégoldó is jó szolgálatot tehet. Az is jó, ha van a csomagtartóba egy plusz téli ablakmosó folyadék, ha netalán kifogyna a tartályból. Ezzel kapcsolatban ellenőrizzük le, hogy az ablaktörlők jól tisztítják-e a szélvédőt. A zárak befagyását jégoldóspray használatával tudjuk hatékonyan megszüntetni, de ezt ne az autóban tartsuk, hanem a kabátzsebünkben.
Elakadás esetén nagy segítség lehet, ha legalább 5 liternyi üzemanyag van a csomagtartóban egy kannában, a hozzá való kiöntővel együtt. Szintén elakadáskor lehet szükség egy lapátra, valamint egy kisebb zsák homokra, és jó, ha van meleg ruházat, kesztyű, és a takaró is elkelhet. Ugyancsak érdemes az autóban tartani rágcsálnivalót, egy-két ásványvizes palackot ivóvíz gyanánt, elemlámpát, és pár használt rongyot. Ha elakadtunk, a telefon életmentő segítség lehet, ezért a telefonhoz való töltő is mindig legyen télen az autónkban.
A télen fontos tárgyak autóba helyezésén kívül ne felejtkezzünk meg a gépjárművünk téli felkészítéséről sem. Ellenőriztessük le az akkumulátor töltöttségét, és ha már nem teljesít jól, még a tél előtt cseréltessük ki. A fékek helyes működése télen még fontosabb mint máskor, ezért azt is célszerű a szezon előtt átnézetni szakszervizben. Az ablaktörlők ellenőrzését már fentebb említettük, a motor hűtőfolyadékának fagyáspontját pedig akár benzinkutakon is elvégzik szívesen. Ha már gyengének ítéljük a fényszórók teljesítményét, az izzókat érdemes lecserélni, vagy ellenőrizzük, hogy van e a készletben pót izzó. Végezetül, de nem utolsósorban, a téli gumik barázdamélységét is nézzük meg, 4 mm alatt már cserére szorulnak, és ha túl vannak már a 4 éves korukon, a szakemberek szintén cserét javasolnak.

További hírek