GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

Nem ért a gumimárkákhoz?

Nem ért a gumimárkákhoz?

Megbízható gumimárkák a 2012-es teszt alapján 

Autógumija cserére szorul, de még a legjobb indulattal sem mondható, hogy ért az egyes gumimárkákhoz? Ha nem szeretné a kereskedő néha talán részrehajló ajánlását választani, akkor mindenképpen érdemes a vásárlás előtt tájékozódnia azokról a piacon jelenleg megtalálható márkákról, melyek érdemesek lehetnek arra, hogy megvásárolja őket. 
Bár a német autóklub tesztje nem minden abroncs típust vesz górcső alá, mégis némi eligazítást nyújthat az ADAC – teszt a laikusok számára is. A nyárigumik tesztelése során számos meglepetés született a 2012-es évben, ugyanis olyan márkák is előkelő helyet értek el a száraz és vizes úton való tesztelés, a zaj, a fogyasztás vizsgálata, vagy a kopás tesztelése során, melyekről eddig kevésbé lehetett hallani. 
Bár egyes méretek esetében kimaradt a tesztelésből a Michelin és a Bridgestone, de így is elmondhatjuk, hogy az Apollo és a Barun kiemelkedő helyet foglalt el a mezőnyben, pedig alapvetően nem tartoznak a legismertebb márkák közé. A 165/70 R14 T méret esetében a Continental, a Michelin és a Pirelli egyes típusai vitték a pálmát. A mérettípus 15 fajtájából egyedül az Infinity bukott meg, így ennek beszerzése semmiképpen nem javasolt. 
A 205/55 R16 V esetében a Contintental javasolható azoknak, akik a valódi minőség mellett szeretnék letenni voksukat, de az ADAC-teszt alapján akkor sem járnak rosszul, ha a Goodyear OptiGripet mellett teszik le voksukat. 
A SUV-kategóriában idén először került sor vizes füvön való tesztelésre, és bár némileg megkérdőjelezhető ennek jelentősége a teszt során, de tény, hogy itt is a Continental bizonyult a legjobbnak. A Sava Intensa SUV viszont hiába bizonyul rendkívül kopásállónak, a vizes füvön való teljesítménye miatt a németek a rangsor utolsó helyére tették ebben a kategóriában. 

További hírek