GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

Nyári gumi körkép

Nyári gumi körkép

Az elmúlt hónapokban megnőtt a kereslet a nyári gumik iránt. A biztonságos autózás alapfeltétele a jó állapotú gumi, mégis sokan úgy gondolják, hogy az elöregedett nyári gumikkal ezt a szezont még kihúzzák, ami rossz döntés. A nyári gumi vásárlásról legtöbben az ár alapján döntenek. Sokan nem tudják, hogy jó nyári gumival üzemanyagot takaríthatnak meg, biztonságosabbak, tehát sokszor a drágább olcsóbb lehet hosszú távon. 
A magyar online vásárlók többsége Michelin vagy Continental nyári gumi abroncsot választ,
de úgy kezdi meg a keresgélést a nyári gumi ajánlatok közt, hogy nincs konkrét elképzelése arról milyen márkájú gumiabroncsot szeretne. A márkákat tekintve a Michelin lett idén a legnépszerűbb, melyet a Continental és a Kormoran gumik követtek,aztán a Goodyear és Barum gumi abroncsok kerültek a lista végére.
A hazai autósok közül a legtöbben 195 milliméter szélességű nyári gumit keresnek, kb. ötödük választja a 205, illetve 185 milliméteres gumi abroncsot. Ez természetesen a magyarországi autópark középkategóriás autóira felelnek meg általában.
A megbízható a nyári gumi feltételei.
Néhányan olyan váltóméretet szereltetnek fel, ami az autójukra nem megfelelő. A váltóméret táblázatok és programok egyértelműen megmutatják, hogy melyik guminak mi a váltómérete, de ez nem azt jelenti hogy az elfér az autón miden esetben az autón is, ez annál kicsit bonyolultabb. Kérjen segítséget szakembertől mielőtt dönt erről.
Az EU-s, és magyarországi hatósági előírások értelmében a biztonságos nyári gumi legalább 3mm futófelülettel kell hogy rendelkezzen, de meg is büntethetnek az elkopott gumi abroncsokért, hiszen az 1,6 milliméteres minta mélység már kifejezetten veszélyesnek számít,cserére szorul mindenképpen. A felforrósodott utakon és a hirtelen, nagy esőkben a nyári gumik hatalmas terhelésnek vannak kitéve. Idén ősztől az EU előírásának megfelelően a Magyarországon forgalomba hozott gumikon is fel kell tüntetni a fontos tulajdonságaikat, ami sok mindent elárulhat a nyárigumikról. 

További hírek