GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

Nyári gumi téligumi csere

Nyári gumi téligumi csere

Érdemes már a téligumit nyári gumira cserélni, hiszen ilyenkor már jóval gyorsabban kopik a puhább keverékű téligumi. Sokan a kopott téligumikat már nem cserélik le, hanem elhasználják nyáron, ezt a döntést nem támogatjuk, anyagilag biztos jobban jáunk, viszont baleset veszélyesebb a téligumi nyáron, hiszen a téli gumiabroncs futófelülete nagy melegben akár meg is éghet, ilyenkor felkeményedik és hamarabb elveszti tapadását,ami fékút növekedést is okozhat. Tehát aki sokat közlekedik, főleg nagy sebességgel annak nem kérdés, hogy felszereltesse-e a nyári gumi garnitúrát. Ha van nyárigumi garnitúránk és esetleg még külön felnin is van, akkor is érdemes a következő szabályokat betartani. Ha nem most vásároltuk a gumit, hanem már 1-2 szezont futott mér a nyári gumi, érdemes elvinni egy gumishoz és centríroztatni, hiszen a keréksúlyok elmozdulhatnak, leeshetnek, ilyenkor nagy tempónál a kormány ráz, és autónk futóműve is hálás lesz, ha nem kell a folyamatos vibrációt elviselnie. A gumis avatott szeme az esetleges rejtett hibákat is könnyebben észreveszi, így a nagyobb károkat, baleseteket is elkerülhetjük. Ne legyünk restek és fizessük ki a centrírozás díját, autónk meghálálja.Más a helyzet, ha nincs nyári gumi garnitúránk, vagy használtat veszünk, vagy mélyebben a zsebünkbe nyúlunk és a rizikómentes újat választjuk. A használt gumivásárlás mindig nagy rizikó, hiszen nem csak a profilmélység számít, hanem a gumiabroncs életkora is. Minden abroncson van egy négyjegyű szám, ami a gyártás évét és hónapját jelöli. Vásárláskor szemrevételezéssel nehéz megállapítani, hogy az abroncs szerkezetében nincs e valami sérülés, vagy szálszakadás. Ezt csak a gumis tudja megmondani, bár ilyenkor már késő bánat lehet, ha megköttetett az üzlet. Vezetési stílusunk és felhasználás módja is nagyban megszabhatja azt, hogy milyen minőségűre nyári gumira van szükség.
Érdemes első körben azt eldönteni, hogy a gyári felni átmérőn változtatni szeretnénk-e, Ha egy nagyobb alufelnivel szeretnénk feldobni az autónkat, akkor fontos, hogy a gyári váltóméretek közül válasszunk nyári gumit. Aki látott már baleset utáni kárfelvételt, az bizonyára tudja, hogy kárfelvételnél gondosan feljegyzik az adott gumiabroncs méretét, és később összehasonlítják a gyárilag megadott méretekkel. Ha nem megfelelő, akkor a kár megfizetésétől is elállhat a biztosító, így a korábbi rossz méretválasztás komoly pénzünkbe is kerülhet. Ha nagyobb felnire vágyunk, mindenképpen nézzünk utána az autó gépkönyvében, vagy akár az interneten, hogy melyik a helyes váltóméret. A magyarországi utak rendkívüli állapota jelentősen ronthatja a menetkomfortot a peresebb gumiabroncs felszerelésével. Minél szélesebb egy gumiabroncs, annál könnyebben felfuthat a víz tetejére és vesztheti el tapadását egy pillanat alatt. Tehát a lényeg, hogy jól nézzünk körül, és a vezetési stílusunknak és pénztárcánknak megfelelő gumiabroncsot válasszunk. A mai üzemanyagárak mellett érdemesebb az alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsot választani, hiszen egy sportosabb, szélesebb köpennyel akár 1 literrel is többet fogyaszthat autónk.

További hírek