GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

Nyári gumi teszt vizes füvön

Nyári gumi teszt vizes füvön

A nyár beköszöntével egyre többen indulnak útnak autóval, éppen ezért lényeges, hogy ellenőrizze a gumikat, mielőtt egy több ezer kilométeres útnak nekivág. A hosszú vezetés fárasztó hatását figyelembe véve könnyebben előfordulhat figyelmetlenség, mely például vizes úton akár balesethez is vezethet. 
A profilmélységmérő segítségével könnyedén megbizonyosodhat arról, hogy három millimétert meghaladja-e még a bordázat mélysége. Ha már alatta van, feltétlenül eszközöljön egy cserét családja és saját maga épségének érdekében. Természetesen jogosan merül fel a kérdés laikusként, hogy melyik gumit válassza. Ahelyett, hogy a szakember által javasolt típus mellett tenné le egyből a voksát, tájékozódjon inkább az ADAC 2012-es nyárigumi tesztje segítségével! Bár a németek tesztje sem mondható tökéletesnek, de mégis némi eligazítást nyújt a témában. 
Az ADAC 2012-es nyárigumi teszt az idén sok meglepetéssel szolgált. Ami azonban furcsaságszámba megy, az az, hogy egyes márkák szinte teljesen kimaradtak a vizsgált abroncstípusok közül. Idén a 165/70 R14-esek közül hiányzott a Bridgestone, a 205/55 R16-os méret esetében pedig a Michelin volt a hiánycikk. Minden bizonnyal érdekes eredmények születnének, ha a teszt során olyan, nálunk ismert márkákat vettek volna górcső alá, mint a Kormoran vagy a Debica. Nem maradhatott el azonban így sem a negatív példa, hiszen a névtelen Infinity és a Sava voltak azok, melyek a ranglétra alján végeztek. 
Újdonságnak számít, hogy egy új kategóriát indítottak idén, melyben a SUV-abroncsok kerültek összehasonlításra, mégpedig olyan módon, hogy nem csak száraz és vizes méréseket végeztek, hanem próbára tették az abroncsokat vizes füvön is. 
Az ADAC táblázatában 0,5-5,5 –ig terjedő skálán kerülnek kifejezésre az egyes abroncsok olyan tulajdonságai, mint például a zaj, a fogyasztás, a kopás, illetőleg a száraz és nedves úton történő üzemelés. Minél kisebb számot kap egy típus, annál jobban megfelel az elvárásoknak adott területen. Bár a kínai gyártók termékei az idén nem kerültek összemérésre az ADAC által, de ennek ellenére is jónak bizonyul, hogy a harminchét típus közül csupán kettőről mondható el, hogy gyakorlatilag kritikán alul szerepeltek. Abroncsválasztás előtt mindenképpen tájékozódjon a 2012. februári táblázatból, hogy könnyebben ki tudja választani az igényeinek leginkább megfelelő gumit. 

További hírek