GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

Nyári gumiabroncs elektromos autókra

Nyári gumiabroncs elektromos autókra

Az abroncsnak rengeteg jó tulajdonsága van, mint a remek zajcsökkentés, kiváló fékteljesítmény nedves útszakaszon valamint a RunOnFlat technológia, ami a gumi kiszúródása vagy teljes nyomásvesztése esetén is biztosítja a jármű továbbhaladását.
Az abroncs teljessé teszi az elektromos autók teljesítménykövetelményeit. A gumiabroncs alakja keskenyebb átmérője nagyobb így kisebb gördülési ellenállást és alacsonyabb energiafelhasználást eredményez.
A gördülési ellenállás legfőbb oka, hogy a haladás során a gumi deformáció miatt energiaveszteség lép fel. Az abroncs alacsonyabb deformációja kevesebb energiaveszteséget okoz és ezzel ideálisabb gördülési ellenállást jelent. A Goodyear mérnök szakemberei a legmodernebb digitális szimulációs eszközökkel elemzik az abroncs deformációját haladás közben. A nagyobb átmérőjű felninek köszönhetően csökken az abroncs előállításához szükséges gumi mennyisége és így a gumi kevésbé deformálódik mozgása közben.
Az abroncs átmérője nagy, így adott távolság megtételéhez a kerekeknek kevesebbszer kell körbefordulniuk. Ez kisebb hőfejlődést és abroncs deformációt jelent, így tovább csökken a gördülési ellenállás és az energiafelhasználás.
Az elektromos motorok állandó nyomatékot tudnak biztosítani még nagyon alacsony sebesség mellett is ezzel javítva gyorsulási teljesítményüket a belsőégésű motorok teljesítményéhez képest. A jó tapadás és kiváló futóteljesítményhez más futófelület-kialakításra és új futókeverékre van szükség.
Jean-Pierre Jeusette, a Goodyear Dunlop európai, közel-keleti és afrikai gumiabroncs-technológiai igazgatója azt mondta, hogy az EfficientGrip nyári gumiabroncsok jól példázzák a Goodyear azon kutatási és fejlesztési erőfeszítéseit, hogy az elektromos autókra kivételesen alacsony gördülési ellenállású, kis zajszintű és kimagasló száraz útszakaszon nyújtott teljesítménnyel bíró abroncsokat készíthessenek. Egy alap autóra felszerelve az EfficientGrip 30%-kal csökkenti gördülési ellenállást, és így egy átlagos nyári gumihoz képest 6%-kal tudja csökkenteni az üzemanyag-felhasználást.

További hírek