GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

Téligumi és nyárigumi vegyes használata

Téligumi és nyárigumi vegyes használata

A hűvös idő beköszöntével minden autós számára felmerül a gumicsere kérdése. A jelenlegi árakat figyelembe véve sajnos a legtöbb család számára komoly anyagi megterhelést is jelenthet, ha mind a négy nyári gumi helyett télit kell vásárolni. Ilyenkor merül fel a négyévszakos gumi használatának kérdése, valamint az a „kompromisszumos” megoldás, hogy csupán két kerékre kerülnek a téli, mélyebben bordázott változatok. 

A vélemények eltérőek, de tény, hogy még így is jobb, mintha nyárigumival merészkednénk az utakra, ezzel komoly veszélyhelyzetnek kitéve saját magunkat, és autóstársainkat is. Mindenképpen érdemes elgondolkodni mind a négy gumi cseréjén, hiszen ha már fenntartunk egy autót a mai benzinárak mellett, azt a háromévente szükségessé váló cserét talán a mi pénztárcánk is ki fogja bírni. Ennyivel tartozunk legalább azoknak az autósoknak, akik rendesen karban tartják gépjárművüket, és biztonságosan merészkednek az utakra a téli időszakban is. 

Eltérőek a vélemények azt illetően is, hogy előre, vagy hátulra kerüljenek a téligumik, ha már a vegyes használat mellett tesszük le voksunkat. A szakemberek javaslata szerint mindenképpen a hátsó részre érdemes felhelyezni ezeket, hiszen így a sodródás és az oldalirányú kitörés némileg jobban féken tartható. 

Odafigyeléssel folyamatosan szemmel követhetjük a gumik kopását, s ha vegyes használat esetén az elsők profilmélysége már elérte azt a szintet, hogy elhagyhatatlan a csere, akkor a hátsók kerülhetnek előre, és szintén csak két gumit kell vásárolni, melyek a mélyebb barázdáikkal hátulról segíthetik a biztonságosabb vezetést. 
Nem követelmény, hogy azonos márkát használjunk mind a négy keréken, de egy tengelyen ez mindenképpen javasolt mind a téli, mind a nyárigumik esetében. 

További hírek