GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

Téligumi nélkül Németországban....

Téligumi nélkül Németországban....

Németországban a rendelet értelmében november 29-től csak téli gumiabroncsokkal lehet közlekedni az utakon, amennyiben ezt az időjárási körülmények szükségessé teszik.
A rendelet nem ír elő konkrét naptári időtartamot a téli gumik használatára. Az utasítás az időjárási, illetve az útviszonyokhoz köti a téligumik felszerelésének kötelezettségét. Eszerint jeges úton, hótól síkos úton, latyakos, hókásás úton és dértől síkos úton csak ilyen gumikkal ellátott gépjárművel szabad közlekedni.
Akik ezt megszegik,a korábbinál jóval magasabb helyszíni bírságra számíthatnak. Akinek az autóján a fenti útviszonyok között nyári gumi van, az a korábbi 20 helyett 40 eurót köteles fizetni. Ha ráadásul akadályozza is a közlekedés többi résztvevőjét, például azzal, hogy nem tud elindulni, vagy fékezéskor keresztbe fordul járművével az úton , úgy a bírság összege 80 euróra emelkedik. Ezen felül minden nyárigumival lebukott vezető 1 büntetőpontot kap a Flensburgban vezetett szabálysértési katalógusban.
A rendelet értelmében téli guminak minősülnek az M+S (Matsch und Schnee, azaz latyak és hó) betűkombinációval, illetve hókristállyal megjelölt gumiköpenyek, a profilmélységnek legalább 1,6 milliméternek kell lennie. A rendelet személy gépkocsikra, motorkerékpárokra és teherautókra vonatkozik. Nehéz haszongépjárműveken és autóbuszokon csak a meghajtott kerekekre kötelező téli gumit fölszerelni.

További hírek