GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

Veszélyes a kopott téligumi?

Veszélyes a kopott téligumi?

Évről-évre rendszeresen felhívják minden autós figyelmét arra, hogy a fagyok beköszöntével a gumicsere mekkora jelentőséggel bír a baleset megelőzés területén. Az autósok rendszeres problémája, hogy befektessenek-e téligumi vásárlásába, vagy megelégedjenek-e a négyévszakos típusokkal. A biztonságos közlekedés érdekében azonban rendkívül fontos, hogy mindig az évszaknak és az időjárás sajátosságainak megfelelő gumit használjunk autónkon. 

Talán felesleges is említeni, hogy a lényegi különbség a mintázatban és annak mélységében van. A mély kapaszkodóblokkok feladata a tökéletes tapadás biztosítása még csúszós, havas, vagy éppen jégkásás útfelületen is. Éppen ezért rendkívül lényeges, hogy a mintázat ne legyen kopott, hiszen így éppen azt a feladatát nem látja el, melyre valójában szolgálna. 4 mm-es mintamélység alá semmiképpen nem szabadna hagyni a kopást. Ez a nyári gumik esetében némileg kevesebb lehet, de a téligumiknál rendkívül fontos ennek betartása. 

Nem csak a fékezés és a jobb tapadás érdekében lényeges, hogy ne legyen kopott a téligumi, hanem azért is, hogy a megfelelő vízelvezetést garantálni tudja. Ez baleset megelőzési szempontból sem elhanyagolható, hiszen sok eset van sajnos, amikor éppen a latyakos, sáros útszakaszokon történik a megcsúszás, és landol a jármű az árokban, vagy egy fának csapódva. 
Nem érdemes azonban azon sem spórolni, hogy a téli gumit lecserélje a tavasz beköszöntével, ugyanis annak anyaga kifejezetten a hűvösebb hónapokban való használatra van kialakítva, s máskor éppen úgy ronthatja az úttartást, és ezzel a biztonságos vezetés megvalósulását, mintha kopott téligumival vágnánk neki januárban az útnak. 

A kopott téligumi tehát számos veszélyt rejt magában, így gondolkodjon el mindenképpen azon, hogy érdemes-e kockáztatnia saját és mások testi épségét azzal, hogy a téli gumin igyekszik spórolni. A gépjármű évszaknak megfelelő kialakítása épp olyan fontos, mint az időjárási sajátosságoknak megfelelő vezetés, és a féktávolságok betartása rosszabb látási viszonyok mellett. 

További hírek