GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

A Michelin új generációja

A Michelin új generációja

Michelin Alpin - Magabiztos vezetés, eggyel több télen át 
A Michelin piacra dobja legújabb téli gumiabroncsát, a MICHELIN Alpin negyedik generációját.Az új gumiabroncsot sokféle járműkategóriára tervezték. Alkalmas városi autókhoz, kompakt gépkocsikhoz, egyterűekhez és sedánokhoz. 2010 második felében vezetik be az európai utánpótlás piacokon, azokon a területeken, ahol télen az utak általában nedvesek – az idő 80 százalékában --, és ritkábban jegesek és havasak (20%). 
A MICHELIN Alpin tapadás, futóélettartam és energiahatékonyság tekintetében páratlan teljesítményt biztosít, téli útviszonyok között esőben, jégen és havon egyaránt. Ez azt jelenti, hogy a gumiabroncs tapadása miatt a jármű 10%-kal gyorsabban mozgásba lendül, mint az elődje, a fékút pedig 5%-kal rövidebb, miközben az abroncs hosszabb futóélettartamának köszönhetően a MICHELIN Alpin akár egy téllel tovább használható, mint legfontosabb versenytársai. E két teljesítmény összetevőn kívül az új abroncs még üzemanyagtakarékosabb is. 
A Michelin téli gumiabroncsa jól szemlélteti a Michelin csoport stratégiáját, vagyis, hogy a gumiabroncs különböző teljesítmény összetevői soha nem válhatnak egymás kárára, tehát több különböző területen egyszerre kell javítani a teljesítményt, és ezt a Michelin sikeresen megoldotta. 
A teljesítmény elérése érdekében az új MICHELIN Alpin olyan új, fejlett technológiákat alkalmaz, melyek közül néhányat a világ északi területeinek téli útviszonyaihoz fejlesztettek ki. Ezek a “nordic” abroncsok, mint például a 2009-ben bevezetett MICHELIN X-ICE North, még a legnehezebb téli útviszonyok között, jégen vagy havon – ami lehet mély vagy frissen hullott, tömör vagy olvadó hó – valamint 0° és -60° C között is lehetővé teszik a közlekedést. Ez a technológia a MICHELIN Alpin abroncsokat használó autósok előnyére válik, hiszen mindig uralni tudják a járművüket, és sokkal magabiztosabbak lehetnek a volán mögött. 
Az autósok számára a biztonság az egyik legfontosabb szempont a téli gumiabroncs kiválasztásánál. A gumiabroncs élettartama a második legfontosabb szempont vásárlásakor. Ez egyértelműen jelzi, hogy az autósok nagyobb biztonságot akarnak, de többletköltség nélkül. 
Németországban és Svédországban például az autósok az olvadó hótól tartanak, mivel a latyakréteg gyakran jeges foltokat takar. Az oroszok pedig úgy gondolják, hogy a letaposott hó és jég jelenti a legnagyobb veszélyt a téli közlekedésben. Az autósok számára kétségkívül a tél a legnehezebb időszak, mivel sokféle, nehéz és változékony útviszonyok jellemzik. Az út lehet száraz vagy nedves, és boríthatja víz, hó, jég vagy latyak. Ráadásul a hőmérséklet lehet fagyos vagy enyhe, és mindezek a körülmények nagyon gyorsan megváltozhatnak. 
Nyilvánvaló, hogy a tapadás a legfontosabb probléma. Mivel az út és a jármű közötti egyetlen érintkezési pont a gumiabroncs, semmi más, csak a gumiabroncsok hozhatnak megoldást ezekre a problémákra. És az új MICHELIN Alpin pontosan ezt teszi, de nem csak a biztonságot növelték, a Michelin gumiabroncsok megalkuvás nélkül minden területen kiváló teljesítményt nyújtanak. A kiváló tapadás megnövelt futásteljesítménnyel és jobb üzemanyag-hatékonysággal párosul. 

További hírek