GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

ADAC 2016 téli gumi teszt a 185/65 R15-ös méretkategóriában

ADAC 2016 téli gumi teszt a 185/65 R15-ös méretkategóriában

ADAC 2016 téli gumi teszt a 185/65 R15-ös méretkategóriában

Az ADAC 2016 munkatársai minden évben több méretben is tesztelik az aktuális szezon téli gumi kollekciójának arra érdemes darabjait, így a sportosabb abroncsok mellett a kisebb és kompakt személyautókra szánt 185/65 R15-ös méretű T sebességindexű darabokat is letesztelték.
A német autóklub megbízhatónak tekinthető tesztjéből kiderült, hogy a különféle márkák közül a középkategória egységesen jól szerepelt, de két olyan termék is piacra került az idén, amelyek különösen jó teljesítményt nyújtottak a nagy átlaghoz mérten.

Ennek megfelelően a 15 letesztelt modell közül két gumiabroncs határozottan „jó” minősítéssel lett gazdagabb az ADAC részéről, és míg 11 termék a „kielégítő” kategóriában lett elhelyezve, addig két téli gumi a „gyenge” megjelölést kapta a németek részéről.

Goodyear és Michelin téli gumik az élen


Az ADAC 2016-os téli gumi tesztjén a 185/65 R15-ös méretkategóriában a Goodyear UltraGrip 9 és a Michelin Alpin A4 kapták a legjobb minősítést, ezáltal kijelenthető, hogy a két modell kiemelkedően kiegyensúlyozott eredményekkel tudott kecsegtetni, és mindehhez minimális gyengeség társult. A legjobb pontszámot egyébiránt a Goodyear abroncsa kapta, amit elsődlegesen annak köszönhetett a termék, hogy minden tekintetben képes volt felvenni a kesztyűt aMichelinnel, de több tekintetben is jobbnak bizonyult nála, különös tekintettel a gazdaságosság kapcsán, hiszen az abroncs üzemanyag-fogyasztása kiemelten jóra sikerült.

A Michelin egyedül a kopásállóság kapcsán bizonyult csak kicsivel jobbnak a Goodyear termékénél, de minden másban alulmúlta azt.

A tesztek során a középkategóriához sorolt abroncsok szinte mindegyike a kielégítő jelzőt kapta a szakértőktől, noha természetesen ezen belül is el lehet különíteni három csoportot.

Az elsőbe határozottan aNokian WR D4és a Pirelli Cinturato téli gumik tartoznak, amelyek összességében alig-alig maradtak el az élvonaltól, így nagyon minimális gyengeségekkel rendelkeznek. A második csoportot hat gumiabroncs alkotja, amelyekről szintén kijelenthető, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt garantálnak, ugyanakkor gyengeségeik egy kicsit már jobban éreztetik hatásukat.

Ide sorolható a Vredestein Snowtrac 5, amely nedves, havas és száraz útfelületen egyaránt felmutatott néhány gyengeséget, és míg az Esa-Tecar Super Grip 9 a vizes és a havas felületeken szerepelt elég gyengén, addig a Hankook i*cept RS2 W452 a havas úton már nem is kapta meg a jó minősítést.

Szintén ide sorolható még a Bridgestone Blizzak LM001, amely havon igencsak gyengécske teljesítményt mutatott, de aDunlop Winter Response 2sem remekelt ezen a téren, noha kiemelkedő száraz tapadása összességében jó pontszámot hozott, míg a Nexen Winguard Snow’G WH2 nagyjából a Bridgestone termékével szerepelt egy szinten. A középkategória harmadik csoportjába egyébiránt az Uniroyal MS plus 77, aBarum Polaris 3és a Viking SnowTech II kerültek, amelyeket már csak egy hajszál választott el a gyenge besorolástól.

Firestone és Kleber a sereghajtók


Az ADAC 2016-os téli gumi tesztjén a 185/65 R15-ös kategóriában két abroncs is gyenge jelzővel lett illetve, így aFirestone Winterhawk 3és a Kleber Krisalp HP2 sem hozták az elvárható szintet a vizes útfelületeken, noha egy főként városban használt kisautóra még így is ideális választásnak bizonyulhatnak.

Érdekesség, hogy a teszt során egyik tesztelt gumiabroncs sem mutatott jelentős eltérést a kopás tekintetében, ezen a téren kizárólag a Michelin téli gumija tűnt ki a tömegből.
További hírek