GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

​Gumicsere Ford Focusra – a 7 fok az irányadó!

​Gumicsere Ford Focusra – a 7 fok az irányadó!

Gumicsere Ford Focusra – a 7 fok az irányadó!Amint hűvösre fordul az idő, a legtöbb autós gondol a gumicserére. Ha ez nem így lenne, akkor is minden évben felhívják figyelmünket ennek fontosságára. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többen választják az évszaknak megfelelő abroncsot, ám mindig vannak, akik az első havazás alkalmával az árokban kötnek ki.
A megelőzés pedig roppant egyszerű lenne, mindössze az időjárást kell figyelni, és amint hét fok alá süllyed a hőmérő higanyszála, s ez tartósnak mutatkozik, akkor célszerű gondoskodni a cseréről.

Amint aktuálissá válik aFord Focusra téligumi felszereltetése, érdemes ellenőrizni a tavalyi szettet. Könnyen lehet ugyanis, hogy a tárolás során sérülés érte, vagy esetleg a profilmélység nem alkalmas már a biztonságos közlekedéshez.


Ford Focusra téligumi? Figyeljünk a minőségre!


Autógumi vásárlás alkalmával sokak számára fontos szempont az ár. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a legolcsóbb márkák nem biztos, hogy egyúttal jó választásnak is bizonyulnak. Laikusok és már kissé tapasztaltabb autósok számára is hasznos információkkal szolgálhatnak az aktuális autógumi tesztek. Különösen ismert és megbízható azADAC tesztje, amely minden szezonban sorra veszi a márkákat, és összehasonlítja azokat a legfontosabb szempontok alapján.

Ha Ford Focusratéligumi beszerzésvált aktuálissá, akkor érdemes először tájékozódni, melyek azok a márkák, melyek kifejezetten jó döntésnek bizonyulnak a téli útviszonyokhoz.

Biztonságos közlekedés télen is


Az út és az autó között a közvetlen kapcsolatot a gumiabroncsok teremtik meg. Korántsem mindegy tehát, hogy milyen minőségű gumira esik a választás. Bár tulajdonképpen a gumi csak egy tenyérnyi felületen érintkezik az aszfalttal, ám ennek kialakítása alapvetően befolyásolja az úttartást, a menetstabilitást és a tapadást. Annak érdekében, hogy az autót magabiztosan sikerüljön még a legnagyobb hóesés közepette is uralni, a hópehely szimbólummal ellátott téli abroncsok mellett érdemes letenni a voksot.Az utakon természetesen nem csak hó fordulhat elő, hanem sár és jég is. Gondoskodni kell tehát a víz elvezetéséről és az aquaplaning elleni védelemről. A mély bordák, a sűrű lamellák és persze a megfelelő profilmélység együttesen teremtik meg a feltételeket a biztonságos közlekedéshez.

7 fok alatt kötelező!


A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyári gumi anyagösszetételéből adódóan merevvé válik a hideg aszfalton, s mint ilyen, már nem teszi lehetővé a megfelelő tapadást. Nem véletlen tehát, hogy a szakemberek rendszeresen felhívják a figyelmet a hét fokos szabályra. Amint tartósan hét fok alá süllyed a hőmérséklet, nélkülözhetetlen a téli gumi használata. A magas szilika tartalomnak köszönhetően a gumi rugalmas marad.

Fontos megemlíteni azt is, hogy az autóhasználati szokások is befolyásolják, mikorra kell ütemezni a gumicserét. A hegyvidéki autózás akár már a szokásos október végi-november elei időpontoknál előbb is szükségessé teheti a téli abroncs használatát. Hasonló a helyzet akkor is, ha rendszerint kora hajnalban és késő este használjuk az autót, ekkor ugyanis a hőmérséklet alacsony.

Készítse fel Focusát a télre!


A gyártók azt javasolják, hogy a téli szezon kezdete előtt a gumicserével egyidejűleg nézessük át az autót. Az autógumi egyenetlen kopása sokat elárul a felfüggesztés beállításairól, de nem mehetünk el az olyan aprónak tűnő dolgok mellett sem, mint a jégoldó spray beszerzése.

Ha Ford Focusra téligumi beszerzése válik aktuálissá, akkor érdemes a már bizonyított, kimagasló minőséget képviselő márkák abroncsai közül választani, ezek ugyanis garantáltan beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.
További hírek