GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

Használjunk télen alufelnit?

Használjunk télen alufelnit?

Évszakváltáskor nem csak ruhatárunkat és öltözködési szokásainkat érdemes megváltoztatnunk, hanem gépjárművünkre is ráfér a hűvös hónapokra való felkészítés. Míg elsősorban a hét Celsius fok alatti hőmérséklet alkalmával a téligumi jelentőségéről esik rendszeresen szó, arról ritkábban hallani, hogy mi is a helyzet az alufelnikkel a téli hónapokban. 
Alapvetően elmondható, hogy az alufelnik a nyári időszakban használatosak, de ha többet áldozunk rá, akkor beszerezhetőek olyan típusok is, melyeket kifejezetten a télies körülmények megpróbáltatásaira fejlesztettek ki. Azonban a legtöbbünk által használt alufelnik nem viselik el a havas, saras, jégkásás utak viszontagságait, pláne nem az ezek ellen használt maró anyagok, a só, vagy az apró kavicsdarabkák felverődéseit. A vegyi hatás mellett a fizikailag felcsapódó apró törmelék tehát könnyedén kárt tehet a felnik felületében. A gyártók nem is vállalnak felelősséget azért, ha ilyen jellegű károsodás éri a gépjármű alkatrészt. A szakértő szemek könnyen felismerik a helytelen, téli használatból eredő sérüléseket, így inkább érdemes a hideg hónapokra leszerelni az alufelniket. 
Az sem mindegy azonban, hogyan, milyen körülmények között tárolja őket ez idő alatt. A legjobb, ha teljesen száraz helyre teszi azokat. Kerülje a nejlonborítást, hiszen abban könnyen pára keletkezhet, ami semmiképpen nem tesz jót az alufelniknek. A téli időszakban inkább javasolt a lemezfelnik használata, melyek talán jobban bírják a megpróbáltatásokat. 
Az esztétikus megjelenés és egyes gépjárművek esetében a súlycsökkentés miatt érdemes az alufelnik használata mellett dönteni.

További hírek