GUMIABRONCS KERESŐ

A keresett gumiabroncs tulajdonságait töltse ki, majd kattintson a "Keresés" gombra. Ha több terméket szeretne rendelni, akkor a "Kosárba" gomb mellett található mezőbe írja be a megrendelni kívánt termékek mennyiségét. Amennyiben több feltételt is megad a keresés közben, gyorsíthatja a keresést. Kosarának aktuális tartalmát a jobb felső menüben látható "Kosár tartalma" gomb megnyitásával tudja módosítani, törölni. FIGYELEM! A KERESÉSI LISTÁBAN MEGJELENŐ GUMIABRONCSOK NEM AZ AKTUÁLIS KÉSZLETET MUTATJÁK!
HÍREK

Hasznos nyáron is a téli gumival járni?

Hasznos nyáron is a téli gumival járni?

Van aki úgy gondolja hogy spórol azzal, hogy nyáron is fennhagyja a téli gumit. Ezzel kockáztatja a hosszabb fékutat, a nyáron a gumi nagyobb zaját, és nem beszélve az idő előtti elhasználódásról.
A téli és nyári gumik mintázatukban, összetételükben jelentősen eltérnek, hogy az időjárásnak megfelelő legyen a tapadásuk. A téli gumi futófelületén sok-sok apró lamella van, így kapaszkodik a hóban, és a gumi összetevőinek köszönhetően, hidegben is megőrzi a rugalmasságát, melyek hátránnyá válnak, ha tartósan hét fok fölé emelkedik az átlaghőmérséklet. A téli gumi lamellái elvezetik a havat és a vizes latyakot 
Az autó stabilitását is rontja a nyáron fennmaradt téli gumi, és a fogyasztás is nőhet. A tűző napsütés hatására a gumiban lévő adalékok eltávoznak, ami a gumiabroncs korai öregedéséhez vezet. A téli gumi nyáron jobban kopik mivel nem erre tervezték. autó súlyától és teljesítményétől függően akár egy év alatt is lenullázható az állandóan használt téli gumi. Minél nehezebb egy autó, annál gyorsabb a kopás, de ezen felül a lamellák is deformálódhatnak. 
Nyáron hosszabb fékúttal számolhatunk a téli gumikkal, ezért néhány biztosító apró betűs részben emeli ki a téli gumi és nyári gumi használatát a szerződésben, tehát akár feltétel is lehet az évszaknak megfelelő gumi használata a kárrendezésnél. A biztosító megtagadhatja a fizetést, ha nem az évszaknak megfelelő gumival közlekedtünk

További hírek